Sysslar du med jiggfiske?

Är jiggfiske din grej? Då är det inte fel att satsa på ett bra fiskespö för jiggfiske. Jiggfiske efter abborre är troligen den vanligaste fiskemetoden i Sverige. Det är både roligt och enkelt att fiska på detta sätt. Idag kan man hitta ett rätt så stort utbud av speciella jiggspön. Dessa ska vara lättkastade, ha snabba klingor och toppaktion, så att man känner alla hugg. Hur långt det ska vara är ofta en smaksak. Det finns också speciella dropshotspön att använda sig av. Det är även så att man bör ha en fiskerulle till sitt jiggfiske. 

fiskespö för jiggfiske​Många föredrar den så kallade haspelrullen, men det går även bra att använda sig av en multirulle. En flätad lina är bättre än en lina i nylon. Detta då en flätad lina är känsligare så att man känner av fiskens hugg bättre.

Fiska med ett jiggspö

Du som vill fiska med ett jiggspö, du hittar flera modeller hos Stockholms Fiske. Utöver att ha ett bra fiskespö för jiggfiske är det som sagt bra med rulle och lina. Utöver det är det bra med jiggskallar. 

Det är bra att ha jiggskallar i varierande vikter, från 3-12 gram. Sedan är det bra att även se till att ha bra tafsar och beteslås. Fördelen med jiggfisket är att det går att variera det på en massa olika sätt. 

Grunden i det hela är att aktivt jobba med ditt spö. Du ska samtidigt ha kontroll på hur jiggen rör sig, samt att känna av alla hugg. Bästa abborrfisket är då det är rejäla högtryck samt vid väderomslag, då det kan få igång abborren en hel del.